Slotkoor

Programma 2019 – Wiedersehen

Repetities: Schloss Seehaus (D): 20 tot 27 juli 2019
Concerten:
26 en 27 juli 2019 in Duitsland
september 2019 in Nederland

Na twee jaar afwezigheid keert het Slotkoor terug. We kijken uit naar het weerzien met Schloss Seehaus en zijn kasteelheer Jan, naar de kapel, de oranjerie en de tuin. Naar het dorp en zijn bewoners, de slager, de bakker, de pastoor en de burgemeester. Naar de wijn van de familie Probst en de maaltijden van de eigen koks van het Slotkoor.

Was soll ich nun vom Wiedersehen hoffen, schreef de 74 jarige Goethe in een compositie van Kurt Bikkembergs uit 2013 voor het eerste lustrum van het Slotkoor. Een weerzien is spannend omdat er altijd ondertussen iets veranderd is. Nooit is iets zoals het was.

In de compositie van David Lang spreekt Ruth haar onvoorwaardelijk liefde voor Naomi uit door haar nooit meer te willen verlaten. Paul Eluard doet ons geloven, in Figure Humain van Poulenc, dat we zelfs na de zwartste periodes van oorlog en onderdrukking altijd de vrijheid zullen weerzien, omdat de naam van de vrijheid overal geschreven staat.

• Stars (1909), Sergei Taneyev
• Where you go (2015), David Lang
• Drie Psalmen, Jan Pieterszn. Sweelinck
• Elegie (2013), Kurt Bikkembergs
• Figure humain (1943), Francis Poulenc

Meedoen in 2019?

Wij nodigen ervaren kamerkoorzangers uit zich op te geven. De dirigent bepaalt op basis van je ervaring of een auditie noodzakelijk is. Bij de auditie gaat het om de klank van je stem, zuiverheid, intonatie, toonvastheid, muzikale geheugen en van blad lezen; kortom alles waar het bij het zingen in een goed kamerkoor om gaat. Je wordt gevraagd een lied naar eigen keuze te zingen.
Je kunt je opgeven door je gegevens te mailen naar Agnes van de Meent via de website www.slotkoor.nl

Over het Slotkoor

Het Slotkoor is een zomerprojectkoor voor goede kamerkoorzangers. In een week tijd wordt in Schloss Seehaus in Duitsland een programma ingestudeerd dat enkele malen uitgevoerd wordt tijdens concerten in Duitsland en Nederland.
Het Slotkoor is bedoeld voor die zangers die graag in een bescheiden bezetting op een fantastische locatie en in een inspirerende ambiance intensief aan een afwisselend a-cappella programma willen werken. Tijdens het project bestaat er een goede balans tussen pittig repeteren, ruime ontspanningsmogelijkheden en lekker eten en drinken. Elke dag wordt er op twee dagdelen gerepeteerd. Steeds is één wisselend dagdeel vrij.

Schloss Seehaus

De slaapgelegenheid op Schloss Seehaus is comfortabel. Er zijn kamers voor één of twee personen en er is een grote slaapzaal met voldoende privacy. Er is een grote keuken en verschillende woonkamers, één ervan met een vleugel. De repetities worden gehouden in de kapel van het slot. Daar staan ook een vleugel, een klavecimbel en een orgel. Om het slot ligt een grote tuin en wie de benen wil strekken kan terecht in het nabijgelegen bos. Kijk voor meer informatie op www.schloss-seehaus.de

Eten en drinken

Op vijf van de zes dagen in het Schloss wordt een warme maaltijd bereid. Op de dag dat er ’s avond niet wordt gekookt, kan iedereen op eigen gelegenheid en eigen kosten ergens in de buurt wat gaan eten. Ontbijt, lunch, thee en koffie worden iedere dag verzorgd. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Schloss Seehaus een eigen witte wijn heeft.

Kosten

De prijs voor deelname aan het Slotkoor bedraagt ongeveer € 400 per persoon. Dit is inclusief verblijf, ontbijt, lunch en vijf warme maaltijden, bladmuziek, deelname aan repetities en concerten. De prijs is exclusief vervoerskosten. Schloss Seehaus ligt op 5 uur rijden van Utrecht, en is goed te bereiken met auto en openbaar vervoer.

Leiding en organisatie

De artistieke leiding is in handen van Fokko Oldenhuis en de organisatie bestaat uit Mirjam Doff en Pia van Bergen.