Biografie

Biografie

Fokko Oldenhuis is dirigent van de Utrechtse Studenten Cantorij, Kamerkoor Next, Koor Neon en het Slotkoor. Aan het Conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is hij docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus. Fokko Oldenhuis studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het eindiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder anderen Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Met zijn koren voert Fokko Oldenhuis een zeer divers repertoire oude en nieuwe muziek uit. Regelmatig wordt op zijn verzoek nieuwe muziek geschreven. Hij voerde tal van premières uit van onder anderen Ad Wammes, Daan Manneke, Gerard Beljon, Kurt Bikkembergs, Robert Nasveld, Leonard Evers, Willem van Merwijk, Roderik de Man, Lowell Dykstra, Mathilde Wantenaar, Bec Plexus, Daan Manneke, Bart van Dongen, Sinta Wullur en vele jonge, beginnende componisten. Hij werkt regelmatig samen met de compositieafdelingen van de Conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij gaf gastcolleges aan de Universiteiten van São Paulo en Londrina in Brazilië. Hij voerde in Brazilië premières uit van Braziliaanse componisten zoals Henrique de Curitiba, Marlos Nobre en José Penalva.
Fokko Oldenhuis gaf met zijn koren concerten in België, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Denemarken, Polen, Italië, Spanje en Brazilië.

Fokko Oldenhuis is artistiek adviseur bij de Stichting Culturele Evenementen van de Nicolaïkerk in Utrecht en lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Samen met Hans Noijens schreef hij het boekje Doen en Laten – Repetitietechniek.

Geef een reactie