Biografie

Biografie

Fokko Oldenhuis is dirigent van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam, de Utrechtse Studenten Cantorij en het kamerkoor Next. Naast deze vaste koren dirigeert hij enkele projectkoren zoals het Attacca Ensemble, Kamerkoor D’Allure, Neon het koor voor de nieuwste muziek en het Slotkoor. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is hij docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus. Hij studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het eindiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder anderen Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Met zijn koren voert Fokko Oldenhuis een zeer divers repertoire oude en nieuwe muziek uit. Regelmatig wordt op zijn verzoek nieuwe muziek geschreven. Hij voerde premières uit van onder anderen Ad Wammes, Daan Manneke, Gerard Beljon, Kurt Bikkembergs, Robert Nasveld, Leonard Evers, Willem van Merwijk, Roderik de Man en vele jonge, beginnende componisten. Hij werkt regelmatig samen met de compositieafdelingen van de Conservatoria in Utrecht en Amsterdam en met de opleiding Muziek en Technologie van de HKU. Hij gaf gastcolleges aan de Universiteit in São Paulo en is met zijn koren regelmatig te gast op het Festival Unicanto in Londrina (BR). Hij voerde Nederlandse premières uit van Braziliaanse componisten als Henrique de Curitiba, Marlos Nobre en José Penalva.

Fokko Oldenhuis is artistiek adviseur bij de Stichting Culturele Evenementen van de Nicolaïkerk in Utrecht en hij is lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Samen met Hans Noijens schreef hij het boekje Doen en Laten – Repetitietechniek.

Op de pagina Perskit kunt u foto’s vinden voor op de website of in een programmaboekje.

Geef een antwoord