Kamerkoor D’Allure

In 2013 richtte Fokko Oldenhuis Kamerkoor D’Allure op voor oudere ambitieuze kamerkoorzangers. Fokko Oldenhuis leidde kamerkoor D’Allure tot 2019.
De minumum leeftijd om deel te nemen aan een project is 60 jaar. Zangers worden na een auditie toegelaten.
Kamerkoor D’Allure werkt projectmatig. Ieder jaar wordt er een project gerealiseerd dat begint in september en eindigt met concerten in februari. Voor elk project vinden audities voor geïnteresseerde koorzangers plaats, waarna het koor samengesteld wordt.
D’Allure koor repeteert op de donderdagen van 11.00 uur tot 13.30 uur in Cultureel Centrum Parnassos, zaal 1.07, Kruisstraat in Utrecht. Kijk voor meer info op www.kamerkoordallure.nl.
Voor aanmelding voor audities kun je hier een bericht sturen.

Project 2019 – werken met strijkorkest van Rheinberger, Andriessen en Gjeilo, a capella werken van Mendelssohn, Kodály, Bardos en anderen

Project 2018 – Tournee Brazilië

Het eerste lustrum werd gevierd met een tournee naar Brazilië, met optredens in het Festival Unicanto de Corais in Londrina

Project 2017 – Uit Europa

Het vierde project van Kamerkoor D’Allure is succesvol afgesloten met een concert met muziek van Mendelssohn, Nystedt, Badings, Rautavaara en anderen, zie voor meer info www.kamerkoordallure.nl.

Project 2016 – Toen en Nu

Het derde project van Kamerkoor D’Allure was bijzonder vanwege de samenwerking met een koperkwartet voor de première van het speciaal voor D’Allure geschreven The Mystic Trumpeter van Rob Goorhuis. Het programma bestond verder uit oude en nieuwe werken van Nederlandse componisten, Ton de Leeuw, Sweelinck, Andriessen, de Klerk en Vic Nees.

Project 2015 Da Pacem

In september 2014 startte het tweede project van Kamerkoor D’Allure. Concerten vonden plaats op 14 en 15 februari 2015 in de Dominicuskerk in Amsterdam en de Lutherse Kerk in Utrecht. Op het programma stonden onder andere het Requiem van Howells,  Songs from the Rig Veda van Holst, Partsongs van Elgar en werken van Kreek, Sisask en Arvo Pärt, en  delen uit de Ceremony of Carols van Britten. Er werd samengewerkt met harpiste Beate Loonstra, harp.

Project 2014 Mitten wir im Leben sind

Van september 2013 tot februari 2014 vond het eerste project van D’Allure plaats. Het koor bestond uit zo’n dertig enthousiaste en ambitieuze oudere koorzangers. Concerten werden geven op 8 en 9 februari 2014 in Utrecht en Amsterdam.  Het programma bestond uit werken van Schütz, Distler, Mendelssohn, Brahms en Mauersberger, in samenwerking met pianist Dennis Broeders.