Utrechtse Studenten Cantorij

De Utrechtse Studenten Cantorij is hét studentenkamerkoor van Utrecht. Het is een hecht kamerkoor waar enthousiasme en passie gecombineerd worden met ambitie en kwaliteit. Het koor bestaat uit getalenteerde zangers die studeren aan de Universiteit Utrecht maar ook conservatoriumstudenten zang of jonge pas afgestudeerde vakmusici vormen een belangrijk bestanddeel van het ledenbestand van de US Cantorij.
Onder leiding van Fokko Oldenhuis worden er drie afwisselende programma’s per seizoen uitgevoerd, samengesteld uit een kleurrijk en divers repertoire dat muziek omvat muziek uit alle stijlperiodes, van Renaissance, Barok en Romantiek tot aan de 20ste en 21e eeuw. Daarnaast worden er regelmatig voor de US Cantorij nieuwe composities geschreven, zoals door Roderik de Man, Gerard Beljon, Willem van Merwijk, Daan Manneke en onlangs door Wim Dirriwachter. Ook werkt de US Cantorij samen met de afdeling Compositie van het Conservatorium in Utrecht om compositiestudenten in de gelegenheid te stellen nieuwe werken te componeren voor koor.
Naast a capella programma’s voerde de US Cantorij de afgelopen jaren Ein deutsches Requiem van Brahms uit, de Johannes Passion en de Hohe Messe van Bach. De US Cantorij treedt regelmatig op tijdens feestelijke gelegenheden van de Universiteit. Daarnaast werkte het koor de afgelopen jaren regelmatig samen met interessante partners, zoals het Utrechts Studenten Concert, saxofonist Ties Mellema, gitarist Stefan Gerritsen. Voor de zomer van 2017 staan concerten gepland op het Internationale Kamermuziek Festival in Utrecht en op de Internationale Koorbiënnale in Muziekgebouw aan ‘t IJ in een coproductie met Capella Amsterdam.
De US Cantorij maakte tournees naar Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, België, Slovenië, Brazilië en Frankrijk. In de zomer van 2017 staat een tournee naar Barcelona op het programma.
Al deze ervaringen hebben van de Utrechtse Studenten Cantorij een hecht koor gemaakt dat door deskundigheid en enthousiasme van elke uitvoering een belevenis weet te maken.

Utrechtse Studenten Cantorij, 2010

Applaus