Sopranen gezocht voor koorreis naar Brazilië – Mozart Requiem

Eind oktober 2018 vindt het jaarlijkse internationale korenfestival in Londrina, Brazilië, plaats. Fokko Oldenhuis, dirigent van verscheidene kamerkoren in Amsterdam en Utrecht, is daar al verschillende keren met een van zijn koren geweest. Ook voor dit jaar is hij uitgenodigd om met een kamerkoor uit Nederland te komen en samen met twee Braziliaanse koren en het (professionele) orkest van Londrina het Requiem van Mozart uit te voeren. Daarnaast zal het Nederlandse koor twee maal een kort a capella programma zingen. Hiervoor zijn we een projectkoor samenstellen van goed geschoolde en ervaren (amateur) zangers. We zijn nog op zoek naar sopranen. Ben je alt, tenor of bas en ook geïnteresseerd, meld je dan aan voor een reserveplek.

HET “FESTIVAL UNICANTO DE CORAIS DE LONDRINA” vindt plaats van dinsdag 30 oktober t/m zaterdag 3 november. Elke avond zingen diverse koren uit Brazilië en andere (vooral Zuid-Amerikaanse) landen een programma in het mooie theater van Londrina. Het requiem van Mozart wordt in het openingsconcert o.l.v. Fokko uitgevoerd door het koor Unicanto uit Londrina, samen met een koor uit Noord-Brazilie en ons Nederlandse projectkoor. Op woensdagavond en in het slotconcert op zaterdagavond treedt ons projectkoor op met een (nog te bepalen) kort a cappella programma en zijn ook andere koren te beluisteren. Ook op de andere avonden kun je het festival bezoeken. Overdag zullen er excursies en kleine informele optredens voor ons worden georganiseerd maar zal er ook vrije tijd zijn. Het festival wordt afgesloten met een feest.

HET VERBLIJF in Londrina is volledig (kosteloos) en uitstekend verzorgd. Reken op een warm onthaal door het organiserende koor Unicanto, de dirigent Jose Mario Tomal en zijn echtgenote Marly! Alle gastkoren logeren in de zgn. Convento, een kerkelijke/religieus conferentiecentrum waar ruimte is om andere koren te ontmoeten. Je deelt een twee- of driepersoonskamer met douche en toilet met andere leden van ons projectkoor en krijgt heerlijk te eten. Ook het vervoer wordt geregeld. Mocht je liever in een hotel verblijven, dan kan dat natuurlijk ook (op eigen kosten). 

 HET REIS-, REPETITIE- EN CONCERTSCHEMA is op dit moment als volgt:
Zaterdag 6 oktober:  repetitiedag Amsterdam of Utrecht
Donderdag 18 oktober: repetitieavond Amsterdam of Utrecht
Zaterdag 20 oktober:  repetitiedag Utrecht of Amsterdam
Vrijdag 26 oktober:  vertrek van Amsterdam naar Sao Paulo (KLM). Verblijf in hotel.
Zaterdag 27 oktober:  korte binnenlandse vlucht naar Londrina
Zondag 28 oktober tot dndsdag 30 oktober: repetities en concert
Woensdag 31 oktober tot zaterdag 3 november: andere a capella optredens
Zondag 4 november:  terugreis, aankomst Amsterdam maandag 5 november 2018

Belangstelling en meer info nodig? Mail naar Hetty Visser: hmvisser at kpnplanet.nl

Of bel: 06 15480968